Vitamin A

Program KfW TM

Descriere

Am fost selectaţi în asociere cu SPS Plan Leipzig ca şi coordonatori / consultanţi tehnici de către KfW - Banca pentru Reconstrucţie - https://www.kfw.de - pentru „Reabilitarea monumentelor istorice din cartierele istorice ale Timişoarei” . În cadrul programului vom fi responsabili pentru validarea proiectelor înaintate spre finanţare, urmărirea execuţiei lucrărilor şi atestarea calităţii acestora din partea finanţatorului împreună cu SPS Plan Leipzig şi vom coordina activitatea de consultanţă gratuită prestată de o echipă de 4 arhitecţi locali cu Training GTZ - http://www.giz.de - şi 2 diriginţi de şantier cu atestare pe clădiri monument istoric. În cadrul programului se vor reabilita şcolile N. Lenau, alte două clădiri instituţii publice, şi nu număr de 20-30 imobile private.

Descrierea Programului:
Programul de sprijin financiar KfW, „Reabilitarea monumentelor istorice din cartierele istorice ale Timişoarei” – Infrastructură municipală faza II, prevede acordarea unui sprijin financiar în valoare de 5.000.000 de euro Primăriei Municipiului Timişoara pentru reabilitarea imobilelor monument istoric - proprietate privată sau publică - din cele trei cartiere istorice: Cetate, Iosefin şi Fabric. Din cele 5.000.000 de euro, 3.000.000 euro reprezintă un împrumut pe termen de 30 de ani, cu o perioadă de graţie de 10 ani şi dobândă de 2%, iar 2.000.000 euro reprezintă grant.

Programul de sprijin finaciar KfW a fost aprobat de către Parlamentul României prin Legea 229/25.11.2010 privind ratificarea Acordului de împrumut şi finanţare dintre KfW Frankfurt pe Main (KfW) şi România, reprezentată de Ministerul Finanţelor Publice al României (Împrumutat) şi Municipiul Timişoara (Agenţia de implementare a programului). Acordul a fost semnat la Bucureşti la 22 decembrie 2009 şi, respectiv, la Frankfurt pe Main la 24 martie 2010 pentru un împrumut de 3.000.000 euro şi o contribuţie financiară de 2.000.000 euro pentru reabilitarea cartierelor istorice ale Timişoarei (Infrastructura municipală faza a II-a).

Programul este unic în România prin sprijinul acordat de Administraţia Locală proprietarilor privaţi de imobile istorice.

Stare în derulare
Client KfW - Kredit für Wiederaufbau
Data 2012-2015
Colaboratori

Coordonare: dipl. ing. Thorsten Spohler / SPS Plan Leipzig;
Urmărire execuţie: ing. Mihai Ordodi, ing. Marius Pascariu;
Consultanţă tehnică: arh. Codruţa Negrulescu; arh. Roxana Surcă; arh. Maja Bâldea; arh. Victor Popovici; arh. Brânduşa Havaşi;